SM-rallissa ajetut kilpailuluokat

Jo tavalliset suomalaiset ovat tunnettuja vauhtipäitä, jotka rakastavat ajaa kilpaa. Suomalaisten asuinolojen takia suomalaiset kuskit ovatkin maailman taitavimpia kuljettajia. Suomen sorateiden, lumen ja jään muodostamilta ralliradoilta ovat ponnistaneet monet kansainväliset huippunimet, niin sanotut lentävät suomalaiset. Vaikka moni kuljettaja haaveilee urasta ralliradoilla, nykyiset ralliautot eivät teknisesti muistuta tavallisia tuotantoautoja. Ainoastaan niiden ulkonäkö ja mitat pohjautuvat tunnettuihin tuotantoautoihin. Suomessa rallia ajetaan monella tasolla ja eri luokissa tehden sen mahdolliseksi kaikentasoisille kuljettajille ja kustannuksille.

Kotimaisen rallin ylin ja loistokkain taso on SM-sarja. Suomenmestaruudesta ajetaan neli- ja kaksivetoisten autojen luokissa. Lisäksi SM-sarja sisältää kaksi Suomen Cupin mestaruutta havittelevaa luokkaa. Melkein kaikilla autoilla voi siis kerätä pisteitä kaikista ajettavista ralleista. Juniorikuljettajat ajavat Rallin Suomen Juniorimestarin tittelistä viidessä luokassa, joista valitaan yksi voittaja. Niiden lisäksi kilpailijat ottavat mittaa toisistaan alle 18-vuotiaiden ja naisten Cup-mestaruudesta. Juniorikilpailut sisältävät lisäksi Rally Trophy -mestaruuden, jonka voi voittaa alle 1400-kuutioiset ja V1600-autot.

Luokka SM1: Super 4

Yleisesti ottaen SM -sarjan ralleissa kilpailevat autot noudattavat kansainvälisen kattojärjestön FIA:n määrittelemiä teknisiä vaatimuksia ja mittoja. Suomessa ajettavin ylin taso on SM1. Siinä hyväksytään FIA R5-, Super 2000 Rally-, FIN R 4WD- ja WRC 2002 -autot. Nämä autot ovat yleensä 2000-kuutioisia ja perustuvat yli 2500 kappaletta myytyihin tuotantoautoihin. WRC-autot ovat luokan kovatasoisempia autoja, mutta S2000-autot ovat vain hinnaltaan edullisempia. S2000-autojen mukana olemisen johdosta yhä useampi talli pystyy kilpailemaan päätasolla.

WRC-autojen ja S2000-autojen suurimmat erot ovat ahtaamattomat moottorit ja pienempi takasiipi. Noin 280 hevosvoimaa sisältävät S2000-autot ovat nelivetoisia, moottorit korkeintaan kaksilitraisia ja niiden käyntinopeus on enintään 8500 kierrosta/minuutti. WRC-luokan autoja on käytetty vuodesta 1997 lähtien. Ne voivat olla kaksi- tai nelivetoisia ja ne ovat korkeintaan 2000-kuutioisia. R-luokan autot ovat niin ikään nelivetoisia ja 2000-kuutioisia. Kaikki tässä luokassa ajavat autot ovat mahdollisimman samoja ja ne mukailevat ominaisuuksiltaan A-luokan autoja.

Luokka SM2: Tuotanto 4

SM2-luokassa kilpaillaan kansainvälisten luokitusten ja säännösten mukaisilla FIA N ja FIA R -ryhmien autoilla sekä FIN N 4WD -ryhmän autojen kanssa. Yleisesti ottaen kilpailevat autot ovat nelivetoisia, moottoriltaan virittämättömiä ja ne ovat rajoitetuimmin rakenneltuja. Autojen moottoreissa on voimaa 260 – 310 hevosvoimaa ja painoa 1 300 – 1 500 kiloa. Luokan autot perustuvat myös yli 2 500 kappaletta myytyihin tuotantoautoihin. Tunnetuimpia luokan autoja ovat Mitsubishi Lancerin ja Subaru Imprezan pohjalta tehdyt muunnokset.

Kansainvälisissä kilpailuissa N-luokan autot ovat kilpailleet aina vuoteen 2012 asti. Vuodesta 2013 eteenpäin kansainvälisissä kilpailuissa WRC2 -luokan ralleihin alettiin hyväksyä myös N4-autoja, koska ne vastaavat teknisiltä ominaisuuksiltaan ja kilpailukyvyltään luokassa kilpailevia R -ryhmän ja S2000- ryhmän autoja. N- ja R-luokan autoilla ajetaan WRC2 -sarjassa myös oma FIA Production Car Cup -turnaus. Suomen rallissa karkeasti yksinkertaistettuna SM2 -luokassa ajetaan nelivetoisilla SM1-luokan autoilla, kun taas SM1-luokka on tarkoitettu huipputason superautoille.

Luokka SM3: R2

SM -rallisarjan SM3 -luokassa ajetaan pienillä kaksivetoisilla R1- ja R2B -autoilla, jotka on rakennettu kansainvälisten säännösten mukaisesti. Ne kelpaavat siis kansalliseen ja kansainväliseen kilpatoimintaan. SM3 -luokan autoissa on noin 175 – 190 hevosvoimaa, 1,4 – 1,6 -litrainen moottori ja niiden moottoritilavuus on alle 1600 kuutiota. Erikoisuutena niissä on sekventiaalivaihteisto. Autojen pitää painaa 1 030 kiloa. Tunnettuja autoja SM3 -luokassa ovat muun muassa Citroen C2, Ford Fiesta, Renault Twingo, Peugeot 208 ja Skoda Fabia.

SM-rallin SM3-luokassa ajavilla kuljettajilla on mahdollisuus osallistua Suomen autourheilun kattojärjestön AKK:n vuodesta 2014 lähtien järjestämään Tulevaisuuden Tähti -kilpailuun, jonka tavoite on kannustaa nuoria lahjakkuuksia ja vauhdittaa heidän kansainvälistä läpimurtoa. SM3 -luokan viisi parhaiten sijoittunutta kutsutaan Suomen Neste Rallin yhteydessä erityiseen kuljettaja-arviointiin. Kilpailun voittaja saa mahdollisuuden osallistua seuraavaan Neste Ralliin huippuautolla ja saada lisäksi auton huoltotoimet ja tarvittavan valmennuksen ilmaiseksi. Täten Suomen rallitulevaisuuden takia SM3-luokka on erittäin tärkeä nuorine lupauksineen.

Luokka SM4: Super

SM4 -luokassa ajetaan isoilla N-luokan kaksivetoisilla autoilla. SM4-luokan autot ovat korkeintaan kaksilitraisia FIA R3-, R3T-, R3D-, ikääntyneimpiä Super 1600- ja enintään kaksilitraisia FIN R-autoja. Autojen kohtuullisen vapaasti viritettävien moottorien teho on korkeintaan 270 hevosvoimaa. SM4 -luokan autoille on tyypillistä korkeat kierrosluvut eli se voi nousta jopa 9 200 kierrokseen minuutissa. Pääosin SM4 -luokan autot muodostuvat ikänsä puolesta kansainvälisestä kilpailutoiminnasta pudonneet FIN R-autot. Tunnetuin SM4 -luokan automerkki on Honda Civic.

Suomi Cup

Rallin SM-sarjan osakilpailuiden ohella ajetaan myös Suomi Cup. Suomi Cupissa kilpailevat erityisesti nuorten kuljettajien suosiosta nauttivat V1600 -autot ja F -luokan autot omissa sarjoissaan. Nuorten kuljettajien suosimassa Suomi Cupissa on kaksi luokkaa: SC5 F-luokan autoille, jotka ovat enintään 3000 -kuutioisia ja SC6 V1600 -luokan autoille. SM-rallin tavoin myös Suomi Cupin kaikki kilpailut ajetaan nuoteilla eli ne ovat ennakkotutustuttavissa. Myös ralliamatööreille sopiva Suomi Cupin kummastakin luokasta voittaa oman Suomi Cup -mestaruuden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *