Rallia Suomessa

Suomalaiset ovat hullua kansaa, on melkoisen tuttu lausahdus. Tämä pätee varsin hyvin paikkansa, mikäli puhutaan autourheilusta ja eritoten rallista. Syytä emme tähän innostukseen ole koskaan saaneet selville, mutta joku autourheilussa suomalaisia viehättää enemmän, kuin missään muualla päin maailmaa. Harmi kyllä, Suomessa ei ole vielä koskaan pystytty järjestämään F1-kilpailuja, vaikka tämäkin on usein tapetilla ollut.

Villeimmissä suunnitelmissa on ollut Monacon tyyppinen katurata-kisa, jossa kisa-alustana olisi toiminut Helsingin ydinkeskusta. On sanomattakin selvää, että tämänkaltaisen kilpailun järjestäminen olisi useamman vuoden projekti, sekä mittava rahallinen panostus järjestäjän taholta.

Jyväskylän Neste Rally

Kuten nimestä saattaakin nokkelimmat päätellä, Jyväskylässä järjestetään vuosittain Nesteen sponsoroima rallitapahtuma, jossa maailman huiput tulevat kisailemaan vastakkain. Kauniissa Jyväskylän luonnonmaisemissa käytävä kilpailu tuo mukanaan kymmeniä tuhansia katsojia, joka puolelta Suomea. Neste Rally järjestetään usein Heinäkuussa ja se onkin yleisesti ottaen ylivoimaisesti suurin moottoriurheilutapahtuma Suomessa.

Jyväskylässä kisataan siis vuosittain tärkeistä MM-sarjan pisteistä, mm. WRC, sekä WRC2 luokissa. Mikäli aiot suunnistaa paikalle katsomaan kisoja, suosittelemme tutustumaan huolella seuraavaan oppaaseen, jonka olemme kisaturisteja varten laatineet.

Valmistelut

Liput kannattaa varata välittömästi kun ne tulevat myyntiin, sillä tapahtuma on loppuunmyyty lähes ensimmäisellä viikolla. Vielä kokeneempi kisaturisti voisi sanoa, että majoituksen varaaminen on vieläkin tärkeämpää, sillä lipuista ei ole mitään iloa, ellet kisaviikolla pääse silmiäsi ummistamaan hotellihuoneen hellässä syleilyssä. Hotellihuoneiden varauksissa kannattaa valita vaihtoehto, jonka pystyt mahdollisen esteen sattuessa perumaan vielä 30 päivää ennen saapumisajankohtaan. Näin varmistat hyvissä ajoin sen, että sinulla on varmasti yösija, kun h-hetki vihdoin koittaa.

Paikanpäällä kisaviikolla kannattaa olla tarkkana ulkomaalaisten kanssa, sillä lehdistössäkin paljon julkisuutta saanut maksullisten naisten saapuminen paikalle, on silmiinpistävää. Tulet huomaamaan tämän luultavasti ensimmäisenä iltana, kun päätät Jyväskylään lähteä viettämään iltaasi, pitkän rallipäivän jälkeen. Maksulliset naiset tuovat mukanaan ikäviä lieveilmiöitä, kuten varastelua, sekä väkivaltaa. Kannattaa siis pitää järki päässä ja lompakko visusti taskussa, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Paikanpäällä

Kuten moni katsoja, varmasti sinäkin haluat olla mahdollisimman lähellä toimintaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että oma henki on varmasti arvokkaampaa, kun kisojen liian läheltä seuraaminen. Vaikka Suomessa ollaan toistaiseksi vältytty useilta ihmisuhreilta, rallin MM-sarjassa valitettavasti lähes joka vuosi kuolee katsojia, auton karattua yleisön joukkoon. Pyri siis pitämään turvallinen etäisyys itse toiminnasta, sillä näet kisat myös tällä tavoin aivan varmasti riittävän hyvin. Kisajärjeställä ei riitä millään resurssit siihen, että esimerkiksi järjestysmiehiä olisi jokaisessa kaarteessa aamusta iltaan, joten maalaisjärjen käyttö on enemmän kuin suotavaa. Mikäli näet vaaralliselta vaikuttavan tilanteen, voit aina kääntyä järjestäjän puoleen ja näin ollen parhaimmassa tapauksessa säästää kanssakatsojia ikäviltä loukkaantumisilta, tai pahimmassa tapauksessa kuolemalta.

Ralli & Vedonlyönti

Ralli ja vedonlyönti ovat yhtä sopiva pari, kuin hevosurheilu ja vedonlyönti. Esimerkiksi euroopassa toimivat netticasinot reagoivat aina positiivisella tavalla isoihin moottoriurheilutapahtumiin, joka näkyy valikoiman laajentumisena kisaviikon aikana. Tältäkin sivustolta löydät kymmeniä eri pelifirmoja, jotka mm. Neste Rallyn aikaan tarjoavat jokaiseen erikoiskokeeseen lähes 100 erilaista pelivaihtoehtoa! Perinteisen vetolapun täyttämisen sijaan kannattaakin jättää vedot virtuaalisesti internetin kautta, jotta et pääse kisojen aikana hukkaamaan mahdollisia voittokuponkejasi!

Vaikka oletkin suomalainen ja suomalaista rallia kannustamassa, kannattaa vetoja tehdessä ajatella kisoja kuitenkin muutenkin, kuin tunteeseen nojaavalla ajattelumallilla. Kannattaa myös huomata, että lähes poikkeuksetta suomessa käytävien kilpailujen vuoksi, myös suomalaisista saamasi kertoimet ovat normaalia pienemmät, suuremman pelivaihdon vuoksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *