Rallia laveissa pohjanmaalaisissa maisemissa

Kyseessä on kuuden eri pohjanmaalaisen autourheilija seuran yhteistyössä järjestämä rallikilpailu. Tänä vuonna 2018 Pohjanmaa-Ralli ajetaan 15.-16. kesäkuuta. Kilpailu on edeltävään vuoteen verrattuna nosteessa ja osuus onkin noussut myös mukaan tämän vuoden SM-sarjaan. Kilpailun pohjanmaan laveissa maisemissa kulkeva reitti ajetaan tänä vuonna Seinäjoen ja sitä ympäröivien lähikuntien alueella. Pohjanmaa-Rallin kisakeskuksena toimii paikallinen hotelli nimeltä Sorsanpesä. Pohjanmaan osakilpailu on näyttävästi esillä myös esimerkiksi Pohjanmaan Suurmessuilla, jossa kilpailuun voi käydä tutustumassa.

Pohjanmaa-Rallia edeltävä Pohjanmaan Suurmessut järjestetään Vaasassa sijaitsevassa tapahtumakeskus Botniahallissa. Siellä Pohjanmaa rallin tapahtumaosasto on hyvin esillä ja vieraiden vapaasti tutustuttavissa. Kisaosastolla on ollut esillä myös muun muassa SM-sarjan kilpailukalustoa. Yritys nimeltä Pensas Racing on luvannut tuoda nähtäville komean Renault Megane Coupe V1600-kilpurinsa. Pohjanmaa-Rallia johtava ja luotsaava Erkki Hemminki on puhellut olevansa kisasta kovin innoissaan. Hän on povannut ralliviikonlopulle hienoa ja tasokasta kisameininkiä sekä paljon ohjelmaa, joka on luotu vain yleisöä varten!

Monipuolinen kilpailukeskus ja entistä ehompi VIP-alue

Läpi koko kisaviikonlopun kilpailukeskuksena toimii seinäjokelainen Hotelli Sorsanpesä. Sorsanpesässä kisavieraat voivat nauttia hienoista jokimaisemista ja sieltä löytää puuhaa niin kisapäivien jälkeistä hemmottelua kaipaava kuin aktiviteettejakin etsivä rallin ystävä. Sorsanpesästä löytyy esimerkiksi kylpylä, tanssiravintola ja monipuoliset kokoustilat, mikäli haluaa yhdistää firman johtokunnan kokouksen ja virkistävän ralliviikonlopun. Kisaviikonloppuun on myynnissä monia erilaisia rallipaketteja. Näitä kannattaa silmä tarkkana seurata mediassa, ja kirmata sitten ajoissa myyntipisteille, ettei haluttu paketti mene sivu suun.

Perjantaina kisa-alueelta löytyy kattava VIP-alue, jossa voi nauttia maukkaasta ruoasta ja jännittävästä ohjelmasta itse rallien lisäksi. Suurmessuilla yleisö pääseekin tutustumaan tarkemmin sekä kilpa-autoon että rallitapahtumaan. Kannattaa myös pitää silmällä kisan Facebook-sivuja. Sosiaalisessa mediassa voi osallistua huimaan messujen aikana järjestettävään kilpailuun, jossa kilpailuun osallistuvien kesken arvotaan kaksi Pohjanmaa rallin VIP-pakettia. Rallinystävien kannattaa ehdottomasti käydä osallistumassa, sillä tänä vuonna VIP-alueeseen on panostettu entistä enemmän. Alueelle on järjestetty muun muassa bussikuljetus.

Pohjanmaa-Ralli sisältää huimia erikoiskokeita ennennäkemättömillä reiteillä

Erikoiskokeita suunnitellaan jo! Niiden on määrä sijoittua Seinäjoen ja lähikuntien alueelle, mutta yksityiskohtaisemmin erikoiskokeiden paikkoja ei vielä ole paljastettu. Sijainnit pidetäänkin salassa niin yleisöltä aivan kisan alkuun saakka. Erikoiskokeita tullaan löytämään reitin varrelta yhteensä kahdeksan kappaletta. Näiden yhteenlaskettu matka tulee olemaan jotakuinkin yhteensä 115 kilometriä. Kisaperjantaina tullaan ajamaan kaksi erikoiskoetta ja loput kahdeksan kappaletta ajetaan lauantaipäivänä. Näistäkin erikoiskokeista saattaa saada lisää tunnusteltavaa Pohjanmaa-Rallin Facebook- ja nettisivuilla, joilta löytää aina uusimmat kisauutiset.

Ralliin kuuluu tietysti erilaisten erikoiskokeiden välissä tapahtuvat huollot. Ralliautot huolletaan niille määrätyillä paikoilla esimerkiksi kisa-alueella sijaitsevalla suurella piha-alueella. Huollossa autoja säädetään ja korjataan esimerkiksi erikoiskokeiden aikana tulleita vaurioita. Pohjanmaa-Rallin huoltoalue perjantaina 15. kesäkuuta löytyy Rengastien Autotarvikkeen piha-alueelta ja lauantaina 16. kesäkuuta Isonkyrön koulukeskus. Molempina päivinä huoltoalueelle pääsee tutustumaan ilmaiseksi. Tämä mahdollisuus kannattaa ehdottomasti käyttää hyväksi, sillä näin pääsee parhaiten kosketuksiin kisaajien kokemusmaailmaan ja tutustumaan varikkohenkilökunnan haasteisiin, jossa pitää pysyä pää kylmänä.

Pohjanmaa-Ralli – Kuuden eri autourheiluseuran yhteistyön tulos

Pohjanmaa-Ralli järjestetään kuuden eri autourheiluseuran yhteistyönä. Järjestäviin seuroihin kuuluu Alavuden Urheiluautoilijat, Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijat, Laihian Urheiluautoilijat, Lapuan Urheiluautoilijat, Pohjankyrön Urheiluautoilijat ja Jurvassa alkunsa saanut Team Botnia. Näille kaikille on yhteistä tietysti pohjanmaalaisuus mutta myös rakkaus lajiin ja halu järjestää ikimuistoisia autourheiluhetkiä paikallisesti omalla kotikentällään. Aktiiviset autourheilun harrastajat saavat mahdollisuuden tuoda lääniin kansallisestikin suuria nimiä ja uusia lupaavia tulokkaita, tehdä tuttavuutta, jakaa kisamuistoja, oppia ja kehittyä hyvässä seurassa. Tätä tunnelmaa tapahtuma lupaileekin yleisölle!

Pohjanmaa-Ralleissa autourheilun ystävä pääsee lähelle toimintaa ja sisään ralliurheilun sisäiseen kulttuuriin ja tutustumaan tietysti myös lähietäisyydeltä kisojen tarjoamaan erilaisiin työtehtäviin. Vaikka rallihuumassa mieli tekisin päästä aivan lähietäisyydelle kokemaan ralliautojen villit ja lennokkaat kurvaukset tienhaaroissa, kannattaa myös aina muistaa pitää turvallisuus mielessä ja kisa-alueella turvalliset etäisyydet. Noudata varovaisuutta esimerkiksi tieosuuksilla, joissa kuskilta vaaditaan tiukkoja käännöksiä suurissa nopeuksissa. Vauhdin huuman voi aistia etäämmältäkin ja itse asiassa tilanteiden näkeminen kokonaisuudessaan voi olla jopa jännittävämpää.

Kisaajien joukossa on Pohjanmaan oma nainen – Sanna-Kaisa Tiilikka!

Pohjanmaa-Ralli uutisoi sivuillaan kilpailuun mukaan haastamaan lähtevän myös Pohjanmaan oma Sanna-Kaisa Tiilikka. Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden riveissä ajava 23-vuotias Tiilikka on yksi harvoista suomalaisista rallikuskeista. Rallisprintissä vuonna 2010 kilpauransa aloittanut Tiilikka on kerryttänyt ajokokemusta jo pienestä tytöstä lähtien. Laji kulkee kuulemma suvussa ja veljien mukana Tiilikka onkin kiertänyt monet kisat ja rallisprintit. Kun tyttö täytti 15 vuotta, pääsi hän aloittamaan nuorten luokassa ja näin ajatus kisaamiseenkin vähitellen alkoi vahvistua ja ura sitten uurtua.

Myös Niko Mäkinen nähdään kisatuoksinassa

Laihian Urheiluautoilijoissa ajava Niko Mäkinen on mukana kotikenttänsä kilpailussa ja lähteekin kisaan voitto mielessään. Laihialla asuva Mäkinen aloitti uransa vuonna 2014 ja on vain parissa vuodessa noussut yhdeksi suomalaisen autourheilun kirkkaimmaksi nousijaksi. Nyt hänellä on meneillään toinen SM-sarja kausi ja edelliskaudella hän pääsikin jo kiinni hopeaan nuorten kilpailuissa. Tälle vuodelle on siis kovia odotuksia ja, koska Pohjanmaa-Rallissa on kyse kotikisasta, on motivaatio varmasti kohdillaan. Tätä miekkosta ja Sanna-Kaisa Tiilikkaa kannattaakin lähteä kisoihin seuraamaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *